milieubewustzijn
milieubewustzijn

Milieubewustzijn bij puzzleYOU

In 2009 begon onze reis als een start-up. Sindsdien ontwikkelen en produceren wij gepersonaliseerde klassieker voor mensen die op zoek zijn naar een uniek cadeau idee voor hun dierbaren. In de tussentijd is er veel gebeurt. Wij zijn nu ook buiten Europa actief en hebben een eigen productie als dochteronderneming in de VS opgericht. Wij zijn ons bewust van onze toenemende verantwoordelijkheid voor onze planeet, maar ook voor de mensen om ons heen, en hebben een aantal duurzaamheidsmaatregelen genomen.

print_on_demand

Het feit dat wij bijna geen overproductie hebben, is stevig verankerd in ons bedrijfsmodel. Wij produceren alleen wat onze klanten echt willen – en alleen in de gewenste hoeveelheid. Hierdoor kunnen wij onnodige voorraden en materiaalverspilling vermijden en pas drukken als er een bestelling binnen komt. Dit bespaart materiaal en beschermt het milieu. En omdat de klant van ons precies het product krijgt dat hij of zij zelf heeft ontworpen, is ons retourpercentage gelukkig ook heel laag.

print_on_demand

Bedrijsmodel Print-on-Demand

Het feit dat wij bijna geen overproductie hebben, is stevig verankerd in ons bedrijfsmodel. Wij produceren alleen wat onze klanten echt willen – en alleen in de gewenste hoeveelheid. Hierdoor kunnen wij onnodige voorraden en materiaalverspilling vermijden en pas drukken als er een bestelling binnen komt. Dit bespaart materiaal en beschermt het milieu. En omdat de klant van ons precies het product krijgt dat hij of zij zelf heeft ontworpen, is ons retourpercentage gelukkig ook erg laag.

Milieuvriendelijke en duurzame producten

Een puzzel is een van natuur duurzaam product. Wij produceren volgens hoge kwaliteitsnormen, zodat het plezier van puzzelen vele jaren, zelfs generaties lang, behouden blijft. Daarvoor geven wij zelfs 15 jaar garantie. Wij drukken alle puzzels en spellen op stevig karton dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. Je kunt dus met een gerust geweten verder puzzelen, want ons puzzelkarton maakt deel uit van de grondstofkringloop.

Wist je trouwens dat wij bij puzzleYOU jaarlijks 4 ton plastic afval sparen? Wij zijn de eerste puzzelfabrikant die afziet van het foliën van de puzzeldozen. Natuurlijk is de puzzeldoos ook goed beschermd zonder de folie,

Een puzzel is een van natuur duurzaam product. Wij produceren volgens hoge kwaliteitsnormen, zodat het plezier van puzzelen vele jaren, zelfs generaties lang, behouden blijft. Daarvoor geven wij zelfs 15 jaar garantie. Wij drukken alle puzzels en spellen op stevig karton dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. U kunt dus met een gerust geweten verder puzzelen, want ons puzzelkarton maakt deel uit van de grondstofkringloop. ...toon meer ...minder tonen Wist u trouwens dat wij bij puzzleYOU jaarlijks 4 ton plastic afval sparen? Wij zijn de eerste puzzelfabrikant die afziet van het foliën van de puzzeldozen. Natuurlijk is de puzzeldoos ook goed beschermd zonder de folie - want wij hebben een speciale beschermlaag ontwikkeld tegen vuil en krassen. Beschermende emulsie zorgt voor een nog betere kleurenpracht met een zeer aangenaam haptisch gevoel. Nog een pluspunt: onze producten zijn vrij van schadelijke stoffen. Dit is niet alleen belangrijk voor kinderen, die de kleine puzzelstukjes wel eens in hun mond stoppen, maar ook voor het milieu. Verkeerde afvalverwijdering zou er immers toe kunnen leiden dat bijvoorbeeld minuscule, onzichtbare verontreinigende deeltjes oplossen en rechtstreeks in de natuur terechtkomen.

want wij hebben een speciale beschermlaag ontwikkeld tegen vuil en krassen. Beschermende emulsie zorgt voor een nog betere kleurenpracht met een zeer aangenaam haptisch gevoel.

Nog een pluspunt: onze producten zijn vrij van schadelijke stoffen. Dit is niet alleen belangrijk voor kinderen, die de kleine puzzelstukjes wel eens in hun mond stoppen, maar ook voor het milieu. Verkeerde afvalverwijdering zou er immers toe kunnen leiden dat bijvoorbeeld minuscule, onzichtbare verontreinigende deeltjes oplossen en rechtstreeks in de natuur terechtkomen.

recycling

Duurzame verpakking

Samen met onze partners ontwikkelen wij verpakkingen op maat voor al onze producten. Hierdoor kunnen wij aanzienlijk aan materiële middelen besparen. Natuurlijk gebruiken we alleen milieuvriendelijke materialen. puzzleYOU gebruikt verzenddozen van golfkarton, die voor 80 procent uit gerecycled oud papier bestaan en vervolgens weer voor 100 procent recyclebaar zijn. Gewasbeschermingsmiddelen en andere verboden stoffen worden niet gebruikt of aan het productieproces toegevoegd. Onze leveranciers gebruiken al verschillende percentages FSC ®-gecertificeerd papier als standaardpapier voor onze verpakkingen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die een milieuvriendelijk, sociaal aanvaardbaar en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld bevordert.

recycling

Duurzame verpakking

Samen met onze partners ontwikkelen wij verpakkingen op maat voor al onze producten.
Hierdoor kunnen wij aanzienlijk aan materiële middelen besparen. Natuurlijk gebruiken we alleen milieuvriendelijke materialen. puzzleYOU gebruikt verzenddozen van golfkarton, die voor 80 procent uit gerecycled oud papier bestaan en vervolgens weer voor 100 procent recyclebaar zijn. Gewasbeschermingsmiddelen en andere verboden stoffen worden niet gebruikt of aan het productieproces toegevoegd. ...toon meer ...minder tonen Onze leveranciers gebruiken al verschillende percentages FSC ®-gecertificeerd papier als standaardpapier voor onze verpakkingen. De Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die een milieuvriendelijk, sociaal aanvaardbaar en economisch levensvatbaar beheer van de bossen in de wereld bevordert.

puzzleyou_oekologia

Hernieuwbare energiebronnen en ecologische verantwoordelijkheid

De overgang naar hernieuwbare energiebronnen is een eenvoudige maar belangrijke stap in de goede richting. Wij dekken de elektriciteitsbehoefte in onze productie volledig met klimaat neutrale elektriciteit, onder meer met onze eigen zonnecellen, waarmee wij een deel van de zonnestralen omzetten in elektrische energie en die op hun beurt gebruiken voor productieprocessen. Ecologische verantwoordelijkheid betekent voor ons een duurzame verbetering van de kwaliteit van het milieu.

Een puzzel is een van natuur duurzaam product. Wij produceren volgens hoge kwaliteitsnormen, zodat het plezier van puzzelen vele jaren, zelfs generaties lang, behouden blijft. Daarvoor geven wij zelfs 15 jaar garantie. Wij drukken alle puzzels en spellen op stevig karton dat gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. U kunt dus met een gerust geweten verder puzzelen, want ons puzzelkarton maakt deel uit van de grondstofkringloop. Wist u trouwens dat wij bij puzzleYOU jaarlijks 4 ton plastic afval sparen? ...toon meer ...minder tonen Wij zijn de eerste puzzelfabrikant die afziet van het foliën van de puzzeldozen. Natuurlijk is de puzzeldoos ook goed beschermd zonder de folie - want wij hebben een speciale beschermlaag ontwikkeld tegen vuil en krassen. Beschermende emulsie zorgt voor een nog betere kleurenpracht met een zeer aangenaam haptisch gevoel. Nog een pluspunt: onze producten zijn vrij van schadelijke stoffen. Dit is niet alleen belangrijk voor kinderen, die de kleine puzzelstukjes wel eens in hun mond stoppen, maar ook voor het milieu. Verkeerde afvalverwijdering zou er immers toe kunnen leiden dat bijvoorbeeld minuscule, onzichtbare verontreinigende deeltjes oplossen en rechtstreeks in de natuur terechtkomen.

Voor de locatie van ons hoofdkantoor hebben wij bewust voor het zogenaamde Ökologia gebouw in Altenstadt gekozen. Dankzij de volledig houten constructie is het gebouw geïntegreerd in de natuurlijke cyclus van materialen. Voor de bouw werden bouw- en isolatiematerialen gebruikt die
milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. Duurzame afwateringstechnologie biedt een 20.000 liter reservoir dat het mogelijk maakt regenwater te gebruiken voor de toiletten.

verantwoordelijkheid_voor_het_team

Verantwoording voor onze medewerkers

Wij willen ook aantrekkelijk zijn voor onze werknemers - de pijler van het bedrijf - en dat vereist wederzijds een eerlijke omgang. Naast flexibele werktijden bieden wij de beste mogelijkheden voor een evenwicht tussen werk en privéleven, bijv. de mogelijkheid van thuiswerken. Wij willen een aantrekkelijke en duurzame werkgever zijn voor onze werknemers en ons voortdurend verder ontwikkelen. Als internationaal bedrijf is iedereen welkom en staan wij open voor gelijke kansen.

puzzleyou_oekologia

Hernieuwbare energiebronnen

De overgang naar hernieuwbare energiebronnen is een eenvoudige maar belangrijke stap in de goede richting. Wij dekken de elektriciteitsbehoefte in onze productie volledig met klimaat neutrale elektriciteit, onder meer met onze eigen zonnecellen, waarmee wij een deel van de zonnestralen omzetten in elektrische energie en die op hun beurt gebruiken voor productieprocessen. Ecologische verantwoordelijkheid betekent voor ons een duurzame verbetering van de kwaliteit van het milieu. ...toon meer ...minder tonen Voor de locatie van ons hoofdkantoor hebben wij bewust voor het zogenaamde Ökologia gebouw in Altenstadt gekozen. Dankzij de volledig houten constructie is het gebouw geïntegreerd in de natuurlijke cyclus van materialen. Voor de bouw werden bouw- en isolatiematerialen gebruikt die
milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. Duurzame afwateringstechnologie biedt een 20.000 liter reservoir dat het mogelijk maakt regenwater te gebruiken voor de toiletten.

verantwoordelijkheid_voor_het_team

Verantwoording voor onze medewerkers

Wij willen ook aantrekkelijk zijn voor onze werknemers - de pijler van het bedrijf - en dat vereist wederzijds een eerlijke omgang. Naast flexibele werktijden bieden wij de beste mogelijkheden voor een evenwicht tussen werk en privéleven, bijv. de mogelijkheid van thuiswerken. Wij willen een aantrekkelijke en duurzame werkgever zijn voor onze werknemers en ons voortdurend verder ontwikkelen. Als internationaal bedrijf is iedereen welkom en staan wij open voor gelijke kansen.

duimen_maar

De weg naar volledige duurzaamheid is lang. Dat weten we. Wij blijven onze producten regelmatig evalueren en zoeken naar manieren om het verpakkingsmateriaal en dus het gebruik van fossiele grondstoffen te verminderen. Wij ondervragen ons eigen gedrag voortdurend kritisch, om minder afval te produceren en onze ecologische voetafdruk in de toekomst te blijven verkleinen.