puzzel kwaliteit

Premium puzzels van puzzleYOU

puzzel kwaliteit

Puzzel kwaliteit voor lang puzzelplezier

Premium puzzels van puzzleYOU

Onze missie is ook onze belofte: een mooi assortiment van de allerbeste kwaliteit. Wij hebben ons door en door toegewijd aan het thema puzzels. Voor ons is perfect net goed genoeg, en alleen zo wordt jouw individueel vervaardigde fotopuzzel een echte blikvanger. Per slot van rekening heb je met veel gevoel uit oude familiealbums, uit de doos met herinneringsfoto´s of van een eigen geschilderd kunstwerk het fotomotief uitgezocht. Vooral als je de fotopuzzel aan iemand wilt geven van wie je houdt, dan verlang je vanzelfsprekend hoge kwaliteit. Door professionele verwerking van de puzzel en een oog voor details willen wij aan dit verlangen voldoen.

Gegarandeerde fotopuzzel
Gegarandeerde fotopuzzel

Fotopuzzel met 15 jaar garantie

Ken je onze 15 jaren durende garantie al? Deze kwaliteitsbelofte heeft betrekking op de levensduur van het drukwerk, het karton en de beschermlaag. Wij willen daarmee bereiken, dat je met een puzzel uit ons huis compromisloos tevreden bent – ook na vele jaren.

De hoogste puzzel kwaliteit dankzij eigen productie

Beloftes en garanties kunnen alleen worden gegeven als iemand er zelf van overtuigd is, en dat zijn wij! In de loop van de jaren hebben wij deskundige kennis opgedaan, zodat wij als premium producent de markt voor fotopuzzels kunnen aanvoeren. De beslissing om een geheel naar onze voorstellingen eigen puzzel- en spellenproductie op te zetten stond hier centraal. 

puzzel kwaliteitsproductie

De perfecte puzzel door nauwkeurige stanswerk

De garantie voor puzzelplezier op het hoogste niveau is het optimale stansen. De sterkte van onze handgemaakte snijbladen staat in een optimale verhouding tot de dikte van het puzzel karton. In het algemeen staat fijn snijgereedschap en sterk puzzelkarton garant voor een goede kwaliteit. Het verkrijgen van een ideale relatie tussen deze twee componenten is een hoge kunst en echt millimeterwerk. Het resultaat: De puzzelstukjes zijn gemakkelijk in elkaar te leggen en blijven dan permanent op hun plaats. De neuzen van de puzzelstukjes sluiten perfect in de inkepingen. De vorm van de stans zorgt voor variatie en daardoor voor plezier bij het puzzelen.

Edele bovenkant
Precies gestanste puzzels
strenge eindcontrole
diverse puzzelstukjes
Premium puzzelkarton

Premium puzzelkarton

In onze productie gebruiken wij hoogwaardig en 2,2 mm dik puzzelkarton. Hierdoor worden onze puzzels heel stabiel en duurzaam. Zelfs na veelvuldig gebruik blijft de vreugde aan het leggen bestaan. De dikke stukjes zijn ook voor kinderen sterk genoeg. Wij letten naast de hoge kwaliteit van de gebruikte grondstoffen vanzelfsprekend ook op het milieu. Op de foto links ziet men een puzzelstukje met 1,5 mm dik karton van een zogenaamde discounter en rechts ernaast ter vergelijking een premium puzzelstukje van puzzleYOU.

Edele bovenkant

Edele bovenkant

Onze fotopuzzels zijn gekenmerkt door een niet reflecterende matte bovenkant, die de fotopuzzel er zeer edel uit laat zien. Jouw puzzelplezier wordt niet bedorven door ongewenste spiegelingen, zelfs niet bij directe lichtstraling. Het maakt dus niet uit of je in de winter bij kaarslicht of in de zomer in je tuinhuisje of caravan de puzzelkoorts krijgt. Het gebruikte papiermateriaal zorgt ervoor dat het beetpakken van de puzzelstukjes aangenaam is.

Strenge laatste inspectie

Strenge laatste inspectie

Vanzelfsprekend krijgen alle fotopuzzels een laatste inspectie, want alleen die puzzels, die aan onze hoge voorwaarden voldoen, mogen de productie verlaten. Daarvoor wordt iedere fotopuzzel na de productie nog eens precies onder de loep genomen. Want jouw blijdschap over een geschenk dat goed is aangekomen, is onze drijfveer, elke dag weer! Gecontroleerd wordt vooral:
 
 • De druk van de foto(‘s)
 • De laminering van de foto op het puzzelkarton
 • Het stansresultaat 
 • De druk en de laminering van de puzzeldoos

Puzzelkwaliteit vergelijken

Puzzelfans beschrijven in puzzelforums en blogs heel precies wat ze van een hoogwaardige puzzel verwachten: De puzzelstukjes mogen alleen op de juiste plaats passen en dienen volledig door gestanst te zijn zodat ze op geen enkel punt meer met elkaar verbonden zijn. Als de stukjes zijn gelegd, dan moeten ze ook aan elkaar blijven zitten, zelfs bij verschuiven van de puzzel. Er wordt verwacht, dat er na de productie zo min mogelijk puzzelstof in de doos achter blijft en dat de vorm van de stukjes zo afwisselend is, dat het leggen niet te moeilijk wordt.

Puzzelkwaliteit van puzzleYOU

 •  Eigen puzzel productie
 •  Nauwkeurig stanswerk
 •  2,2 mm dik premium puzzelkarton
 •  Unieke vorm en goede verbinding van de stukjes
 •  Moderne digitaaldruk
 •  Systematische kwaliteitscontroles
 •  Naleving van de speelgoednorm DIN-EN 71 voor ingrediënten die onschadelijk zijn voor de gezondheid
 •  15 jaar garantie
Duurzaamheid

Bij puzzleYOU vinden we milieubescherming en duurzaamheid heel belangrijk en daarom zetten ook wij een stap in de richting van een "groenere" toekomst. Door af te zien van het foliën van dozen kunnen wij elk jaar meerdere tonnen plastic afval besparen en zodoende op een veel duurzamere manier werken. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuw soort sluitingssysteem met kleine verzegelingen aan de zijkanten van de doos.

Bovendien krijgen onze puzzeldozen en puzzelstukken een speciale beschermlaag die ze meer weerstand geeft en robuuster maakt. Maar dat niet alleen: dankzij de nieuwe beschermlaag profiteer je ook van een beter haptisch gevoel en een uitmuntende kleurechtheid. Dit maakt onze producten bestendiger en vuilafstotend, zodat zelfs herhaaldelijk puzzelen en spelen onze producten niet kan deren.